Digitális kamera koncepció a Vespa stílusában
2014. 03. 21

Két fiatal tervező szerint ilyen lenne a Vespa és egy digitális kamerakeresztezése. Írunk róla egy kicsit, de nézzétek a fotókat, amelyek magukért beszélnek! Lenyűgöző!

 

A Vespa robogók ikonikus és utánozhatatlan stílusáról órákig lehetne beszélni és oldalakat írni, az esszenciája legtöbbünk szívében jelen van. Nem csak az olasz iparra és kultúrára gyakorolt hatása páratlan, de a design fejlődésére is. Robogóik lágy, harmonikus vonalai számos művészt ihlettek meg az '50-es évek óta. Közéjük tartozik két fiatal design hallgató, Rotimi Solola és Cait Miklasz is, akik elgondolkodtak azon, milyen lenne egy digitális fényképező, ha Vespa lenne.

 

Nem nehéz első pillantásra beleszeretni. A front oldal domború kialakítása, a lekerekített sarkok, a króm szegély és a pasztell szín olyan tökéletesen idézik mindazt, ami miatt a Vespákat imádni lehet, hogy alig hihető, hogy ez tovább fokozható a kamera sarkában elhelyezett, hűtőrácsot idéző hangszóróval és a vintage Vespa logóval.

 

A hátoldalon 3,3”-es érintőképernyőn keresztül érhető el az összes funkció, egyet kivéve, a zoom mechanikus gombot kapott. A vaku a gép felső szélébe van építve, csak szükség esetén ugrik elő onnan. Egyelőre csak terv, még prototípus sem készült belőle, de bízunk benne, hogy a sorozatgyártás is elindul legkésőbb karácsonyig.